Rib eye steak, parmezánové brambory, hořčicová omáčka

Ingredience
Recept (1 porce):
- 300g hovězího vysokého roštěnce
- 300ml hovězího vývaru
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 50ml smetany
- 250g brambor
- 50g parmazánu
- Drcený červený a černý pepř
- Sůl
- Olivový olej Chiaalon ATILIO
- Maldonská sůl
Autor: David v kuchyni
Postup
1. Brambory nakrájíme na plátky silné cca centimetr, poklademe vedle sebe na plech s pečícím papírem, zalijeme olivovým olejem a dáme do trouby předehřáté na 250°C. Pečeme dokud nebudou ze spodu do zlatova.
2. Vývar dáme do rendlíku a svaříme dokud nezhoustne. Následně přidáme smetanu, hořčici a dochutíme solí a pepřem. Vaříme do dosáhnutí požadované konzistence.
3. Brambory vyndáme z trouby, posypeme parmazánem, červeným pepřem a lehce osolíme.
4. Steak vytažený minimálně 30 minut před tepelnou úpravou z lednice důkladně potřeme olivovým olejem.
5. Pánev rozpálíme na maximum a poté na ni opatrně položíme steak. Opékáme (při této velikosti) cca 2,5 minuty z každé strany. Otáčíme pouze jednou.
6. Následně steak vyjmeme z pánve a necháme aspoň 3 minuty odpočinout na teplém místě.
7. Troubu zapneme na gril a zapečeme sýr na bramborech do zlatova.
8. Ohřejeme omáčku.
9. Steak nakrájíme na plátky.
10. Servírujeme parmezánové brambory, omáčku a na ní poklademe plátky steaku. Ten posypeme maldonskou solí a hrubě drceným černým pepřem.
Galerie

"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."
Petra
"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"
Kristýna
"Fair trade na nejvyšší úrovni. Chytrá, krásná a opravdická prezentace Kambodže s láskou a neuvěřitelnou péčí. Pepper Field rulezzzz!!!! Díky díky díky za vaši krásnou, voňavou a prospěšnou práci!"
Markéta