💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Suroviny

Rajčatová polévka

2 lžíce olivového oleje

2 žluté cibule

2 stroužky česneku

½ chilli papričky

200 g čerstvých cherry rajčat

20 g třtinového cukru

700 ml zeleninového (nebo jiného) vývaru

1 plechovka drcených rajčat v konzervě

1 lžíce Doppio Concentrato

1 lžička sušené bazalky (pokud máte čerstvou bazalku, o to lepší)

Sůl

Červený pepř Pepper..field

Bazalkové pesto

6 g bazalky

10 g pecorina

25 g olivového oleje

7 g piniových oříšků

7 g slunečnicových semínek

Čtvrt stroužku česneku

Sůl dle chuti

Bílý pepř Pepper..field

Na dozdobení polévky

Pecorino

Slunečnicová semínka

Dýňová semínka

Microgreens červené zelí

1 lžička olivového oleje

1 červená cibule

1 lžíce balzamika

1 lžíce javorového sirupu

Postup

Krok 1 – Tomatová polévka

Do středního hrnce nalijeme olej, až bude rozžhavený, vhodíme do něj nadrobno nakrájenou cibulku a necháme o trošku více než zesklovatět. K cibuli přidáme nasekaný česnek nahrubo a chilli papričku nakrájenou nadrobno. Společně opékáme, dokud se česnek krásně nerozvoní. Začneme s přidáváním cherry rajčat, která máme nakrájená na půlky. Jednu půlku po druhé začneme přidávat řeznou stranou do hrnce, rajčatem si vytvoříme místo přes cibuli, česnek a chilli tak, aby se rajče dotýkalo dna hrnce a nemělo pod sebou již opečenou zeleninu. Následně rovnoměrně posypeme celé dno hrnce cukrem a necháme rajčata opékat a cukr karamelizovat. Jakmile budou rajčata zespod krásně zlatavá (což znamená, že zde proběhl proces karamelizace, který dodá hromadu chuti), rajčata zmáčkneme vidličkou tak, aby z nich vytekla šťáva. Ještě dvě minuty opékáme, přilijeme vývar, drcená rajčata a doppio concentrato. Vše společně povaříme. Polévku rozmixujeme v blenderu (případně tyčovým mixérem) a propasírujeme přes sítko. Osolíme, opepříme, případně dodáme trochu cukru nebo naopak kyselost pomocí červeného vinného octu. .

Krok 2 – Pesto

Do dokonalého hmoždíře Pepper..field vložíme prvně česnek. Paličkou boucháním kolmo ke dnu hmoždíře rozdrtíme česnek na kašičku. Pak do hmoždíře dáme piniové oříšky a slunečnicová semínka a znova drtíme. Přidáme nastrouhaný sýr pecorino a třením tloučku rozmělníme. Přidáme omyté a osušené listy bazalky, které taktéž nejprve poboucháme a následně začneme třít o dno a stěny koncem tloučku, dokud nebudou listy skoro na kašičku. Přiléváme olej a neustále třeme tloučkem, abychom rozmělnili všechny suroviny. Osolíme a opepříme.

Krok 3 – Sladkokyselá cibulka

Na lžičce olivového oleje osmažíme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Jakmile bude cibule zlatavá, přidáme lžíci balzamika a javorového sirupu. Promícháme, osolíme a dvě minuty společně opékáme.

Polévku nalijeme do talíře, nahoru přidáme bazalkové pesto, nejlepší cibulku, plátky pecorina, trochu opražených slunečnicových semínek, piniových oříšků a na dozdobení můžeme použít klíčky z červeného zelí

Sledujte LUBOJATZKY COUPLE na instagramu.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments