AKCE 1+1 na černý Kampotský pepř | DOPRAVA ZDARMA ZÁSILKOVNOU při objednávce nad 500 Kč!

Suroviny

Rajčatová polévka

2 lžíce olivového oleje

2 žluté cibule

2 stroužky česneku

½ chilli papričky

200 g čerstvých cherry rajčat

20 g třtinového cukru

700 ml zeleninového (nebo jiného) vývaru

1 plechovka drcených rajčat v konzervě

1 lžíce Doppio Concentrato

1 lžička sušené bazalky (pokud máte čerstvou bazalku, o to lepší)

Sůl

Červený pepř Pepper..field

Bazalkové pesto

6 g bazalky

10 g pecorina

25 g olivového oleje

7 g piniových oříšků

7 g slunečnicových semínek

Čtvrt stroužku česneku

Sůl dle chuti

Bílý pepř Pepper..field

Na dozdobení polévky

Pecorino

Slunečnicová semínka

Dýňová semínka

Microgreens červené zelí

1 lžička olivového oleje

1 červená cibule

1 lžíce balzamika

1 lžíce javorového sirupu

Postup

Krok 1 – Tomatová polévka

Do středního hrnce nalijeme olej, až bude rozžhavený, vhodíme do něj nadrobno nakrájenou cibulku a necháme o trošku více než zesklovatět. K cibuli přidáme nasekaný česnek nahrubo a chilli papričku nakrájenou nadrobno. Společně opékáme, dokud se česnek krásně nerozvoní. Začneme s přidáváním cherry rajčat, která máme nakrájená na půlky. Jednu půlku po druhé začneme přidávat řeznou stranou do hrnce, rajčatem si vytvoříme místo přes cibuli, česnek a chilli tak, aby se rajče dotýkalo dna hrnce a nemělo pod sebou již opečenou zeleninu. Následně rovnoměrně posypeme celé dno hrnce cukrem a necháme rajčata opékat a cukr karamelizovat. Jakmile budou rajčata zespod krásně zlatavá (což znamená, že zde proběhl proces karamelizace, který dodá hromadu chuti), rajčata zmáčkneme vidličkou tak, aby z nich vytekla šťáva. Ještě dvě minuty opékáme, přilijeme vývar, drcená rajčata a doppio concentrato. Vše společně povaříme. Polévku rozmixujeme v blenderu (případně tyčovým mixérem) a propasírujeme přes sítko. Osolíme, opepříme, případně dodáme trochu cukru nebo naopak kyselost pomocí červeného vinného octu. .

Krok 2 – Pesto

Do dokonalého hmoždíře Pepper..field vložíme prvně česnek. Paličkou boucháním kolmo ke dnu hmoždíře rozdrtíme česnek na kašičku. Pak do hmoždíře dáme piniové oříšky a slunečnicová semínka a znova drtíme. Přidáme nastrouhaný sýr pecorino a třením tloučku rozmělníme. Přidáme omyté a osušené listy bazalky, které taktéž nejprve poboucháme a následně začneme třít o dno a stěny koncem tloučku, dokud nebudou listy skoro na kašičku. Přiléváme olej a neustále třeme tloučkem, abychom rozmělnili všechny suroviny. Osolíme a opepříme.

Krok 3 – Sladkokyselá cibulka

Na lžičce olivového oleje osmažíme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Jakmile bude cibule zlatavá, přidáme lžíci balzamika a javorového sirupu. Promícháme, osolíme a dvě minuty společně opékáme.

Polévku nalijeme do talíře, nahoru přidáme bazalkové pesto, nejlepší cibulku, plátky pecorina, trochu opražených slunečnicových semínek, piniových oříšků a na dozdobení můžeme použít klíčky z červeného zelí

Sledujte LUBOJATZKY COUPLE na instagramu.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

"Objednávala jsem už dvakrát, vše bylo doručeno v pořádku, s milým osobním vzkazem uvnitř krabice. Objednané mlýnky ( české ručně vyráběné z masivního jasanu ) jsou nádherné, perfektně melou. Pepře nádherně voní a skvěle chutnají. Prostě to nemá chybu."

Cibébka

"Dobrý den. Již máme doma druhou zásilku a naši spokojenost nelze vyjádřit jedním slovem. Jsme velmi spokojeni. K ještě většímu potěšení z Vašich produktů přispěla i reportáž v Objektivu na ČT1. Pokud nám dovolí opět cestovat, už víme, kam chceme ... :-) Ať se Vám daří!"

Romana

"Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!"

Hana

UŽ VÁM NIC NEUTEČE

Chcete vědět, jak se pěstuje nejlepší pepř světa a zdarma získat naši brožuru Příběh pepře?
Rádi byste jako první věděli o akčních novinkách? Přihlaste u nás svoji emailovou adresu! A žádná kulička už vám neuteče.

Delivery methods
payments