🔥  Akce 1+1 na černý Kampotský pepř|🚚  Doprava ZDARMA s využitím Zásilkovny nad 500 Kč!|⏱  Produkty bez gravírování odesíláme do druhého dne

Ingredience

  • Ingredience jednotlivých komponent najdete v postupu

Autor: Tomáš Mrvík

Postup

Sataye

Kuřecí

Na marinádu použijeme 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku koriandrových semínek, 2 lžíce oleje, kousek nastrouhraného zázvoru, 2 stroužky česneku nasekaného najemno, 2 lžíce sójové omáčky a bílý Kampotský pepř. Kuřecí maso nakrájíme na tenké proužky a marinujeme v připravené marinádě.

Hovězí

Marinádu připravíme z 1 lžíce nastrouhaného zázvoru, 1 lžíce sezamového oleje, 2 lžic pomerančového freshe s kůrou, 1 lžičky palmového cukru, 2 lžic sójové omáčky a černého Kampotský pepř. Hovězí roštěnou nebo Rump steak nakrájíme na tenké plátky a namarinujeme v připravené marinádě.

Krevety

Na marinádu budeme potřebovat 1ks citrónové trávy nasekané najemno, chilli papričku nasakanou najemno, 2 lžíce olivového oleje, 2 nasekané stroužky česneku a červený Kampotský pepř. Krevety oloupeme a vstřívkujeme. Prokrojené napůl namarinujeme v marinádě.

Přílohy

Arašídová omáčka

Fantastickou omáčku, kterou známe z Kambodže, na grilované sataye přirpavíme z následujících surovin. 2 šálky neslazeného kokosového mléka, 2 lžičky červené kari pasty, 2 lžičky papriky, 8 lžic arašídového másla, 3 lžíce cukru a solný květ.

Kokosové mléko zahřejeme v malém kastrůlku. Přidáme červenou kari pastu, papriku, arašídové máslo, cukr a sůl, vše dobře smícháme. Omáčku podávejte při pokojové teplotě.

Křupavý salát

Jedinečný křupavý salátek ke grilovaným satayům si připravíme jednoduše z na proužky nakrájené zelené oloupané papaye, salátu little gem, karotky a jarní cibulky. K nim přidáme hrst nasekaného koriandru, 1ks nasekané chilli papričky, hrst mungo klíčků. Salát promícháme a posypeme sezamem a kešu oříšky.

Dresink z kokosového mléka

K satayům si můžeme připravit také dresing z kokosového mléka. Smícháme 100ml kokosového mléka, 1 lžičku kari pasty, 1 lžíci rybí omáčky, 2 lžíce sójové omáčky, limetovou šťávu z jedné limetky, 1 lžíci palmového cukru a 2 nastrouhané stroužky česneku.

Ananasová salsa

Poslední přílohou bude ananasová salsa z grilovaného ananasu. Očištěnou polovinu ananasu nakrájíme na čtvrtiny a ogrilujeme. Následně ananas rozmačkáme a smícháme s nasekanou červenou feferonkou, hrstí nasekané máty, červenou cibulí nasekané najemno, olivovým olejem, limetovou šťávou z jedné limety, solí a červeným Kampotským pepřem.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

"Objednávala jsem už dvakrát, vše bylo doručeno v pořádku, s milým osobním vzkazem uvnitř krabice. Objednané mlýnky ( české ručně vyráběné z masivního jasanu ) jsou nádherné, perfektně melou. Pepře nádherně voní a skvěle chutnají. Prostě to nemá chybu."

Cibébka

"Dobrý den. Již máme doma druhou zásilku a naši spokojenost nelze vyjádřit jedním slovem. Jsme velmi spokojeni. K ještě většímu potěšení z Vašich produktů přispěla i reportáž v Objektivu na ČT1. Pokud nám dovolí opět cestovat, už víme, kam chceme ... :-) Ať se Vám daří!"

Romana

"Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!"

Hana

UŽ VÁM NIC NEUTEČE

Chcete vědět, jak se pěstuje nejlepší pepř světa a zdarma získat naši brožuru Příběh pepře?
Rádi byste jako první věděli o akčních novinkách? Přihlaste u nás svoji emailovou adresu! A žádná kulička už vám neuteče.

Delivery methods
payments