Předkrmové sataye provoněné Asií od Tomáše Mrvíka ze SOHO
Ingredience
- Ingredience jednotlivých komponent najdete v postupu
Autor: Tomáš Mrvík
Postup
Sataye
Kuřecí
Na marinádu použijeme 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku koriandrových semínek, 2 lžíce oleje, kousek nastrouhraného zázvoru, 2 stroužky česneku nasekaného najemno, 2 lžíce sójové omáčky a bílý Kampotský pepř. Kuřecí maso nakrájíme na tenké proužky a marinujeme v připravené marinádě.
Hovězí
Marinádu připravíme z 1 lžíce nastrouhaného zázvoru, 1 lžíce sezamového oleje, 2 lžic pomerančového freshe s kůrou, 1 lžičky palmového cukru, 2 lžic sójové omáčky a černého Kampotský pepř. Hovězí roštěnou nebo Rump steak nakrájíme na tenké plátky a namarinujeme v připravené marinádě.
Krevety
Na marinádu budeme potřebovat 1ks citrónové trávy nasekané najemno, chilli papričku nasakanou najemno, 2 lžíce olivového oleje, 2 nasekané stroužky česneku a červený Kampotský pepř. Krevety oloupeme a vstřívkujeme. Prokrojené napůl namarinujeme v marinádě.
Přílohy
Arašídová omáčka
Fantastickou omáčku, kterou známe z Kambodže, na grilované sataye přirpavíme z následujících surovin. 2 šálky neslazeného kokosového mléka, 2 lžičky červené kari pasty, 2 lžičky papriky, 8 lžic arašídového másla, 3 lžíce cukru a solný květ.
Kokosové mléko zahřejeme v malém kastrůlku. Přidáme červenou kari pastu, papriku, arašídové máslo, cukr a sůl, vše dobře smícháme. Omáčku podávejte při pokojové teplotě.
Křupavý salát
Jedinečný křupavý salátek ke grilovaným satayům si připravíme jednoduše z na proužky nakrájené zelené oloupané papaye, salátu little gem, karotky a jarní cibulky. K nim přidáme hrst nasekaného koriandru, 1ks nasekané chilli papričky, hrst mungo klíčků. Salát promícháme a posypeme sezamem a kešu oříšky.
Dresink z kokosového mléka
K satayům si můžeme připravit také dresing z kokosového mléka. Smícháme 100ml kokosového mléka, 1 lžičku kari pasty, 1 lžíci rybí omáčky, 2 lžíce sójové omáčky, limetovou šťávu z jedné limetky, 1 lžíci palmového cukru a 2 nastrouhané stroužky česneku.
Ananasová salsa
Poslední přílohou bude ananasová salsa z grilovaného ananasu. Očištěnou polovinu ananasu nakrájíme na čtvrtiny a ogrilujeme. Následně ananas rozmačkáme a smícháme s nasekanou červenou feferonkou, hrstí nasekané máty, červenou cibulí nasekané najemno, olivovým olejem, limetovou šťávou z jedné limety, solí a červeným Kampotským pepřem.
Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!
Miroslav
Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji
Dejna
Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!
Hana