🔥   Akce 1+1 na Kampotský pepř|🍸  NØGIN s jarní slevou 38 % |🚚  Zboží odesíláme do 48 hodin a ZDARMA od 1000 Kč

🔥 Akce 1+1 na Kampotský pepř|🚚 Odesíláme do 48h

Ingredience

  • 2 morkové kosti
  • Přední hovězí na polévku
  • Veltlínské zelené (cca 0,75 l)
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl, může být například Kampotská hrubozrnná
  • černý Kampotský pepř
  • Bobkový list
  • 2 větší mrkve
  • 1 petržel
  • Česnek
  • Kedlubna
  • Bílá cibule
  • Celer
  • Jarní cibulka

Autor: Nemehlo v kuchyni

Poctivý, silný domácí vývar je odnepaměti lékem našich babiček na všechny neduhy. Dodává sílu, potřebné živiny a když nám není dobře, po jednom hrnku pořádného vývaru okamžitě cítíme úlevu. Mimo jiné tato polévka nechybí téměř na každém svátečním stole a v restauraci ji najdete jako stálou klasiku.

Každý má na vývar svůj recept. Každý národ jej dělá trochu jinak. Nechte se inspirovat naším receptem, který zahrnuje ta nejkvalitnější zrna černého Kampotského pepře.

Postup

1. Kosti a maso položte na pekáč - osolte, opepřete a pokapejte olejem. Pečte v troubě při 240 °C asi 30-40 minut, maso poté vyjměte a ořízněte. Kosti vložte zpět do trouby na dalších 20 minut.

2. Tuk z pekáče slijte a později ho použijte do omáček. Kosti vložte do hrnce a zalijte je studenou vodou. Z pekáče seškrábněte výpečky a přelijte je do hrnce ke kostem.

3. Kořenovou zeleninu položte na plech a pečte 15-20 minut. Poté ji vhoďte do hrnce, přidejte víno (na 15 litrů použijete přibližně celou láhev) a zalijte studenou vodou.

4. Přidejte Kampotský pepř a další koření, bobkový list, petrželovou nať, zbývající zeleninu a vařte na mírném ohni asi 9-16 hodin. Každou hodinu jdeme odebrat pěnu, aby polévka nebyla zakalená. Ze stejného důvodu vývar podléváme pouze studenou vodou, pokud je potřeba.

5. Hrnec nepřikrýváme pokličkou ani polévku nemícháme, pára musí unikat, nesmí se v hrnci srážet, aby vývar dýchal.

6. Po 16 hodinách je vývar excelentní! Přeceďte jej přes síto. Zeleninu vyhazujeme, čerstvou si připravíme do polévky dušením na másle. Brambory nakrájené na kostičky uvaříme v osolené vodě a česnek pečeme ve slupce 10-15 minut v troubě, pak ho rozbalíme a dáme na talíř s polévkou. Před podáváním můžete posypat jarní cibulkou a přidat chilli.

7. Podle vkusu můžeme do polévky přidat nudle - ať už domácí, nebo kupované.

Vývar vydrží dlouho scezený v lednici, ale můžete ho také zmrazit, například ve vaničce na kostky ledu, a pak ho kdykoliv použít do omáček.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana

UŽ VÁM NIC NEUTEČE

Chcete vědět, jak se pěstuje nejlepší pepř světa a získat naši brožuru Příběh pepře?
Rádi byste jako první věděli o akčních novinkách? Přihlaste u nás svoji emailovou adresu! A žádná kulička už vám neuteče.

Delivery methods
payments