Pečený fenykl s parmazánem od KARDAMOMMA s černým Kampotským pepřem

Na tento recept budete potřebovat:
- 3-4 bulvy fenyklu
- olivový olej
- Kampotský pepř (černý)
- sůl
- strouhaný parmezán (1/2 hrnku až hrnek)
- jarní cibulka
Postup:
1. Rozehřejeme si troubu na 180°C. Fenyklové stonky zkrátíme a dáme stranou
(zelenou nať/lístky budeme potřebovat). Fenykl nakrájíme vertikálně na cca 0,8-1cm
tlusté části, vychází zhruba na 4 plátky.
2. Na spod plechu přidáme olivový olej, na něj naklademe fenykl a znovu zakápneme olivovým olejem. Jemně posolíme, ne moc,
protože parmezán je sám hodně slaný a popepříme kapotským černým pepřem.
3. Dáme péct do trouby na cca 35minut, poté posypeme strouhaným parmezánem a
ještě vrátíme zpátky na 3 minuty. Nakonec můžeme ještě znovu trošku popepřit
čerstvě umletým pepřem a přidat nakrájenou jarní cibulku a fenyklové lístky.
Můžete servírovat jen takto, třeba s dipem, nebo jako příloha ke steaku či s pečenou zeleninou.
"Objednávala jsem už dvakrát, vše bylo doručeno v pořádku, s milým osobním vzkazem uvnitř krabice. Objednané mlýnky ( české ručně vyráběné z masivního jasanu ) jsou nádherné, perfektně melou. Pepře nádherně voní a skvěle chutnají. Prostě to nemá chybu."
Cibébka
"Dobrý den. Již máme doma druhou zásilku a naši spokojenost nelze vyjádřit jedním slovem. Jsme velmi spokojeni. K ještě většímu potěšení z Vašich produktů přispěla i reportáž v Objektivu na ČT1. Pokud nám dovolí opět cestovat, už víme, kam chceme ... :-) Ať se Vám daří!"
Romana
"Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!"
Hana