🔥   Akce 1+1 na Kampotský pepř|🍸  NØGIN s jarní slevou 38 % |🚚  Zboží odesíláme do 48 hodin a ZDARMA od 1000 Kč

🔥 Akce 1+1 na Kampotský pepř|🚚 Odesíláme do 48h

Ingredience

  • 800g kuřecího masa bez kosti (prsa, stehna)
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička fenyklu
  • 1 lžička koriandru (semen)
  • 2 celé kašmírské chilli
  • ½ lžičky kurkumy
  • 1 lžíce (černého Kampotského pepře)
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 středně velká cibule
  • 1 lžíce zázvorovo-česnekové pasty
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 lžíce listů pískavice (řecké seno)
  • Sůl dle chuti

Autor: Ilona Bansal Chai & Chilli

Z hindského originálu bychom mohli název Murg Kali Mirch přeložit jako mour = kuře, Kali Mirch = černý pepř, ale často se pro tento pokrm používá i anglický název Black pepper chicken nebo také Indian black pepper chicken curry. V každém případě se jedná o recept na lahodné pepřové kari z marinovaného kuřecího masa vařeného ve smetanové omáčce z černého pepře (může být jogurtová, ale používá se například i kokosové mléko), který musíte vyzkoušet!

Ve spojení s naším Kampotským pepřem se totiž jedná o opravdovou lahůdku.

Postup

1. Na suché pánvi nechejte rozvonět černý pepř, jakmile ucítíte jeho vůni, odejměte ho ze zdroje tepla a nechejte vychladnout na pokojovou teplotu. To stejné udělejte se zbývajícím koření, tj. fenyklem, římským kmínem, koriandrem a chilli, které můžete pražit společně Nenechávejte koření pražit dlouho, aby se nespálilo a nezhořklo. Jakmile bude mít koření pokojovou teplotu, pepř rozdrťte nahrubo, ostatní koření rozemelte společně najemno.

2. V malé misce smíchejte olej pepř, rozemleté koření a kurkumu.

3. Kuřecí maso nakrájejte na kousky a marinujte v připraveném kořeněném oleji minimálně hodinu, nejlépe však přes noc.

4. V kastrolu nebo hlubší pánvi rozehřejte kokosový olej, orestujte na něm cibuli do zlatova a poté přimíchejte zázvorovo-česnekovou pastu a za stálého míchání minutku společně restujte. K této základní směsi přidejte namarinované maso a nechejte ho prudce zatáhnout.

5. Snižte teplotu, přidejte kokosové mléko a vařte zhruba 20 minut, až bude maso měkké, kompletně uvařené a omáčka zredukuje a získá hustší konzistenci.

6. Nakonec, pokud je potřeba, osolte.

7. Podávejte se rýží nebo některým z indických chlebů (placek).

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana

UŽ VÁM NIC NEUTEČE

Chcete vědět, jak se pěstuje nejlepší pepř světa a získat naši brožuru Příběh pepře?
Rádi byste jako první věděli o akčních novinkách? Přihlaste u nás svoji emailovou adresu! A žádná kulička už vám neuteče.

Delivery methods
payments