🚚  Doprava ZDARMA do Zásilkovny už jen do dnešní půlnoci!

Ingredience

Recept (2 porce):

Maso:

  • 2 lžíce olivového oleje Casas de Hualdo Cornicabra
  • 2 lžičky černého pepře
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce nasekané petrželky

Pyré:

  • Mléko
  • 10 kuliček bílého pepře
  • Sůl

Omáčka:

  • 400ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce sušených hub
  • 10 kuliček jalovce
  • 10 kuliček červeného pepře
  • 50ml smetany
  • 50ml koňaku
  • 30g másla
  • Sůl

Krokety:

  • 200g brambor varného typu C
  • Hrubá mouka
  • 1 vejce
  • 1 lžička červeného pepře
  • Hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka na obalení

Přílohy:

  • 1 stroužek česneku
  • 1 větší šalotka
  • 1 lžíce olivového oleje Casas de Hualdo Cornicabra
  • Sůl
  • Bílý pepř

K podávání:

  • Maldonská sůl
  • Trocha nasekané petrželky

Autor: David v kuchyni

Postup

Maso očistíme, posypeme lžičkou drceného pepře, dáme do vaukovacího sáčku,přidáme 2 lžíce olivového oleje a zavakuujeme.

Topinambury očistíme (dáváme je do vody se šťávou z půlky citrónu). Následně je vložíme do vroucí osolené vody a vaříme do měkka.

Uvařené topinambury rozmixujeme s bílým pepřem a mlékem, toho přidáme tolik aby zniklo husté pyré.

Brambory uvaříme do měkka, necháme vychladnout, poté nastrouháme na jemno, přidáme vejce, drcený červený pepř a postupně přidáváme hrubou mouku.

Vypracujeme lehce lepivé těsto, z něj vytvoříme kuličky, které obalíme v klasickém trojobalu.

Krokety předsmažíme v oleji rozpáleném na 150°C cca 5 minut. Jen aby se prohřály, ztuhly, nikoliv aby se zbarvily do zlata.

Vývar svaříme společně s kořením a houbami do husté konzistence, přidáme koňak, smetanu a opět provaříme. Před podáváním přepasírujeme, ohřejeme a na závěr přidáme a na vypnuté plotně vmícháme máslo.

Šalotku oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny, česnek pouze rozpůlíme. Pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme dokud nebude česnek měkký a na povrchu zlatý. Posypeme trochou drceného pepře. Šalotka bude měkka, ale bez barvy. Proto jí opálíme flambovací pistolí.

Takto máme vše předpřipraveno, abych mohli jen rychle dodělat, ohřát, usmažit.

Maso vložíme do sous vide na 1h15m při 57°C.

Jakmile bude maso uvařené, tak jej vyjmeme ze sáčku, osušíme a opečeme zprudka na olivovém oleji.

Po opečení potřeme hořčicí a obalíme ve směsi nasekané petrželky a lžíce drceného černého pepře. Necháme aspoň 3 minuty odpočinout.

Mezitím ohřejeme pyré a omáčku. Usmažíme krokety, zprudka do zlatova. Česnek a šalotky ohřejeme v troubě.

Servírujeme na horký talíř, nejdříve pyré, poté nakrájené maso, krokety, česnek, šalotku a přidáme omáčku. Na závěr maso osolíme maldonskou solí a celý pokrm posypeme trochu na hrubo nasekané pažitky.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

"Objednávala jsem už dvakrát, vše bylo doručeno v pořádku, s milým osobním vzkazem uvnitř krabice. Objednané mlýnky ( české ručně vyráběné z masivního jasanu ) jsou nádherné, perfektně melou. Pepře nádherně voní a skvěle chutnají. Prostě to nemá chybu."

Cibébka

"Dobrý den. Již máme doma druhou zásilku a naši spokojenost nelze vyjádřit jedním slovem. Jsme velmi spokojeni. K ještě většímu potěšení z Vašich produktů přispěla i reportáž v Objektivu na ČT1. Pokud nám dovolí opět cestovat, už víme, kam chceme ... :-) Ať se Vám daří!"

Romana

"Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!"

Hana

UŽ VÁM NIC NEUTEČE

Chcete vědět, jak se pěstuje nejlepší pepř světa a zdarma získat naši brožuru Příběh pepře?
Rádi byste jako první věděli o akčních novinkách? Přihlaste u nás svoji emailovou adresu! A žádná kulička už vám neuteče.

Delivery methods
payments