🚚  Doprava ZDARMA do Zásilkovny už jen do dnešní půlnoci!

K tomuto receptu budete potřebovat:
- cca 1kg mangoldu
- 3 hrnky zeleninového/kuřecího vývaru
- šťáva z 1/2 citrónu
- 1 lžíce tapiokového škrobu
- 1 vrchovatá lžíce pokrájeného medvědího česneku (nebo 1 vylisovaný
- stroužek česneku)
- 1 vrchovatá lžíce ghí
- 1/4 lžičky muškátového oříšku
- 2 špetky soli
- pepř, já použila červený Kampotský od Pepper Field


Navrch:
- vejce natvrdo
- výhonky červené řepy
- výhonky zeleného hrášku
- olivový nebo avokádový olej
- solný květ od Natural Mallorca


Postup:
1. Mangold je potřeba nejdřív odmočit od nečistot. Napusťte si dřez se studenou
vodou a listy v něm nechte pár minut vyplavat. Poté je lehce osušte.

2. Připravte si velký hrnec, stonky i listy mangoldu v něm budete dusit. Protože
stonky mangoldu potřebují delší čas na tepelnou úpravu, je potřeba je nyní
odkrojit. Jednoduše veďte řez po obou stranách stonku. Zůstane vám listová
část zvlášť a stonek zvlášť.

3. Jako první dejte dusit stonky, po chvíli cca 5 minutách k nim přidejte i listy a
duste zhruba 3 minuty, do změknutí.

4. Nyní přelijte mangold do síta a spláchněte ihned studenou vodou, ať vám
zůstane krásně zelený.

5. Přendejte mangold do mixéru, přisypte škrob, přidejte pokrájený medvědí
česnek, přilijte vývar a šťávu z citrónu a mixujte úplně dohladka. Zabere to cca
2-3 minuty. (Případně vše vložte do hrnce a mixujte tyčovým mixérem.)

6. Hotovou hladkou směs si nyní přelijte do hrnce a začněte prohřívat na mírném
plameni, polívka díky škrobu lehce zhoustne.

7. Přidejte do polévky ghí nebo máslo a muškátový oříšek. Promíchejte a
dochuťte solí a pepřem dle vaší chuti.

8. Servírujte s natvrdo uvařeným vajíčkem, výhonky a orestovaným chřestem.
Zakápněte lehce olejem a dopepřete.

Jak jednoduché, přitom tak chutné. Dejte nám vědět, jak vám tento recept chutnal.

Sledujte yummypaleo na instagramu.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

"Objednávala jsem už dvakrát, vše bylo doručeno v pořádku, s milým osobním vzkazem uvnitř krabice. Objednané mlýnky ( české ručně vyráběné z masivního jasanu ) jsou nádherné, perfektně melou. Pepře nádherně voní a skvěle chutnají. Prostě to nemá chybu."

Cibébka

"Dobrý den. Již máme doma druhou zásilku a naši spokojenost nelze vyjádřit jedním slovem. Jsme velmi spokojeni. K ještě většímu potěšení z Vašich produktů přispěla i reportáž v Objektivu na ČT1. Pokud nám dovolí opět cestovat, už víme, kam chceme ... :-) Ať se Vám daří!"

Romana

"Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!"

Hana

UŽ VÁM NIC NEUTEČE

Chcete vědět, jak se pěstuje nejlepší pepř světa a zdarma získat naši brožuru Příběh pepře?
Rádi byste jako první věděli o akčních novinkách? Přihlaste u nás svoji emailovou adresu! A žádná kulička už vám neuteče.

Delivery methods
payments