💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Ingredience

  • 1,5 kg hovězího masa
  • 350 g pancetty
  • 2 plechovky rajčat ve vlastní šťávě
  • 1 velká láhev pasírovaných rajčat
  • 3 mrkve
  • 2 stonky celeru
  • 1 cibule
  • 2 česneky
  • 300 ml červeného vína Chianti (nebo Primitivo)
  • 300 ml hovězího vývaru
  • olivový olej
  • sůl
  • černý Kampotský pepř
  • hřebíček
  • 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • italské těstoviny lasagne
  • 400-500 g parmazánu
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky

Autor: Nemehlo v kuchyni

Vyzkoušejte celosvětově známý recept na pravé italské těstoviny - lasagne. Náročnější přípravu vám vykompenzuje dokonalý výsledek a ikonická chuť boloňské omáčky okořeněné tím nejlepším pepřem na světě!

Postup

1. Libové hovězí maso umelte.

2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, nebo pokud bychom dělali poctivý hovězí vývar, zbyl by nám tuk. Na oleji orestujte pancettu a nadrobno nakrájenou cibuli spolu s mrkví a celerem. Smažte, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne, asi 15 minut. Přidejte česnek a restujte 2 minuty.

3. Přidejte maso, osolte a opepřete Kampotským pepřem a vařte, dokud se šťáva nevytvoří. Směs zalijte červeným vínem, v tuto chvíli můžete přidat snítku rozmarýnu pro vůni, promíchejte a vařte asi 35 minut, dokud se alkohol neodpaří.

4. Přilijte vývar a přidejte nadrobno nakrájená rajčata v limetkové šťávě a pasírovaná rajčata. Vařte na mírném ohni přibližně 2 hodiny. V případě potřeby směs podlijte vývarem.

5. V hrnci rozpusťte máslo a přidejte prosátou mouku. Když se ingredience spojí a vznikne kaše, přilijeme mléko - mléko by se mělo již jednou vařit spolu s cibulí, do které jsme předem napíchli hřebíček a propíchli ji vidličkou, aby pustila lepší aroma a šťávu. Poté nechte mléko vychladnout, zalijte jím pastu a orestujte. Pokud na mléko zapomenete nebo ho nepřevaříte, nebude to stejné. Vařte na mírném plameni asi 20 minut. Když je omáčka lesklá, přidejte muškátový oříšek a hrst nebo dvě parmazánu.

6. Předehřejte troubu na 180 °C. Připravte lasagne ve vroucí vodě. Namáčím je po několika kusech a ne do úplného změknutí, aby se po upečení příliš nerozmočily. Dno misky potřete olivovým olejem a bešamelem a navrstvěte - lasagne, bešamel, ragú a parmazán. Poslední vrstva budou lasagne, bešamel a parmazán.

7. Pečte asi 45 minut, dokud nejsou lasagne krásně zlatavé - dávejte pozor, aby se nepřipálily.

Dobrou chuť!

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments