Kuřecí stehna na Kampotském pepři se salátkem s jahodami a balzamikovým octem

Na 4 porce pečených kuřecích stehen na kampotském pepři, se salátem s jahodami a balzamikovým octem budete potřebovat.
- 16 ks kuřecích stehen
- 2 kávové lžíce černého kampotského pepře
- 1 citron
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 rozmarýn
- 125 g rukoly
- 250 g polníčkového salátu
- 6 ks jahod
- stařený balzamikový ocet
1. Kuřecí stehna necháme marinovat 30 minut v olivovém oleji s citronovou šťávou a nastrouhanou kůrou,
rozmarýnem, česnekem a dvěma kávovými lžícemi Kampotského pepře.
2. Gril anebo troubu si rozehřejeme na 180 stupňů a poté pečeme anebo grilujeme zhruba 30 minut, dokud kůže nebude křupavě
zlatá. Maso je v průběhu pečení potřeba průběžně otáčet.
3. Mezitím co se griluje kuřecí, tak si umyjeme salát a nakrájíme jahody. Až bude kuře téměř hotové, přidáme jahody do salátu
s trochou olivového oleje a stařeného balzamikového octa.
Salát dobře promícháme a servírujeme s kuřecími stehny.
Dobrou chuť.
"Objednávala jsem už dvakrát, vše bylo doručeno v pořádku, s milým osobním vzkazem uvnitř krabice. Objednané mlýnky ( české ručně vyráběné z masivního jasanu ) jsou nádherné, perfektně melou. Pepře nádherně voní a skvěle chutnají. Prostě to nemá chybu."
Cibébka
"Dobrý den. Již máme doma druhou zásilku a naši spokojenost nelze vyjádřit jedním slovem. Jsme velmi spokojeni. K ještě většímu potěšení z Vašich produktů přispěla i reportáž v Objektivu na ČT1. Pokud nám dovolí opět cestovat, už víme, kam chceme ... :-) Ať se Vám daří!"
Romana
"Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!"
Hana