Kuřecí stehna na Kampotském pepři se salátkem s jahodami a balzamikovým octem

Na 4 porce pečených kuřecích stehen na kampotském pepři, se salátem s jahodami a balzamikovým octem budete potřebovat.
- 16 ks kuřecích stehen
- 2 kávové lžíce černého kampotského pepře
- 1 citron
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 rozmarýn
- 125 g rukoly
- 250 g polníčkového salátu
- 6 ks jahod
- stařený balzamikový ocet
1. Kuřecí stehna necháme marinovat 30 minut v olivovém oleji s citronovou šťávou a nastrouhanou kůrou,
rozmarýnem, česnekem a dvěma kávovými lžícemi Kampotského pepře.
2. Gril anebo troubu si rozehřejeme na 180 stupňů a poté pečeme anebo grilujeme zhruba 30 minut, dokud kůže nebude křupavě
zlatá. Maso je v průběhu pečení potřeba průběžně otáčet.
3. Mezitím co se griluje kuřecí, tak si umyjeme salát a nakrájíme jahody. Až bude kuře téměř hotové, přidáme jahody do salátu
s trochou olivového oleje a stařeného balzamikového octa.
Salát dobře promícháme a servírujeme s kuřecími stehny.
Dobrou chuť.
"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."
Petra
"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"
Kristýna
"Fair trade na nejvyšší úrovni. Chytrá, krásná a opravdická prezentace Kambodže s láskou a neuvěřitelnou péčí. Pepper Field rulezzzz!!!! Díky díky díky za vaši krásnou, voňavou a prospěšnou práci!"
Markéta