🔥   Akce 1+1 na Kampotský pepř|🍸  NØGIN s jarní slevou 38 % |🚚  Zboží odesíláme do 48 hodin a ZDARMA od 1000 Kč

🔥 Akce 1+1 na Kampotský pepř|🚚 Odesíláme do 48h

Ingredience na těsto na ravioly

  • 500 g hladké mouky 00
  • 70 g vody
  • 200 g vaječných žloutků (+ žloutek na potření)
  • 1a1/2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • špetka soli

Na krevetovou náplň

  • 225 g krevet PnD (Peel and Deveined = vyloupané ocasy a vytažené střívko)
  • 3 polévkové lžíce krémového sýru
  • 2 polévkové lžíce ricotty
  • 2 polévkové lžíce nasekané čerstvé pažitky
  • 1 citron (kůra i šťáva)
  • sůl
  • červený Kampotský pepř
Na servis na dochucení
  • 60 g kuřecího vývaru
  • 2 polévkové lžíce nasekané šalotky
  • 1 polévková lžíce nasekané čerstvé pažitky
  • 1 polévková lžíce másla
  • 1 citron (kůra i šťáva)
  • vločková sůl od .pepper..field
  • mikrobylinky na dozdobení
  • červený Kampotský pepř

Autor: Made by Kristína

Ravioly, nebo také taštičky plněné krevetovou pěnou, budou chutnat každému a jejich příprava není nic komplikovaného. Hodí se k obědu i k večeři. Tento recept uvařila Kristína poprvé s její maminkou v soutěži MasterChef, kde podle reakcí porotců všem chutnaly.

Nyní recept obohatila ještě o náš červený Kampotský pepř, který v kombinaci s mořskými plody vytváří dokonalou harmonii.

Postup

1. Připravíme si těsto na ravioly. Do mísy nasypeme hladkou mouku (nejlépe, když máme k dispozici mouku s označením 00), přimícháme špetku soli, přidáme žloutky, vodu a olivový olej. Vše důkladně promícháme, můžeme použít i kuchyňského robota. Když se nám zdá těsto příliš tekuté, přisypeme opatrně mouku nebo naopak, když se zdá těsto suché, přilijeme trochu vody a důkladně propracujeme těsto. Přeneseme ho na pomoučenou desku, nebo přímo na kuchyňskou pracovní plochu a těsto hněteme rukama, dokud nezačne mít lesklý a hladký povrch. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme 30 minut odležet v lednici.

2. Mezitím, co se nám chladí těsto, připravíme si náplň - tedy krevetovou pěnu. Nejdůležitější jsou krevety, které zbavíme hlavy, vyloupeme z krunýře, odstraníme ocas a zbavíme střívka. Ostrým nožem uděláme zářez podél zad každé krevety, řízneme do hloubky asi půl centimetru, krevetí maso se rozevře a ukáže se černé nebo bílé střívko (je to celý zažívací trakt krevety - žaludek a střevo). Špičkou nože si lehce střívko nazdvihneme a prsty vytáhneme. Krunýře a hlavy můžeme využít na vývar, střívka vyhodíme.

3. Do mixéru si dáme všechny ingredience na krevetovou pěnu. Očistěné a střívek zbavené krevety, krémový sýr, ricottu, nasekanou pažitku, sůl, nastrouhanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu a citronovou šťávu a špetku čerstvě namletého červeného Kampotského pepře. Vše necháme mixovat, dokud nevznikne hladká směs. Hotovou náplň dáme do cukrářského sáčku a odložíme do lednice.

4. Vyndáme si těsto z lednice a výválíme si co nejtenčí plát, ze kterého vykrojíme kolečka s průměrem 6 - 7 cm. Pomůžeme si kruhovým tvořítkem nebo sklenkou, nejlépe ale tvořítkem na pirohy. Do středu každého vykrojeného kolečka pomocí sáčku s náplní, na kterém jsme si odstřihli špičku, navrstvíme krevetovou pěnu. Pomocí kuchyňského štětce potřeme žloutkem okraje kolečka těsta a proložíme na polovinu tak, aby se nám okraje spojily a vznikl půlkruh. Přitlačíme okraje spojených okrajů vidličkou, abychom měli jistotu, že se ravioly během vaření neotevřou. Skvěle nám v tomto kroku pomůže tvořítko na pirohy. Naplněné ravioly odkládáme na pomoučenou plochu, ale nejlépe hned dáme vařit do vroucí osolené vody na přibližně 2 minuty. Hlídáme dokud nevyplavou na hladinu.

5. V mezičase si připravíme omáčku na ravioly. Ve větším rendlíku si rozpustíme máslo, přilijeme vývar a mícháme metličkou až se vše důkladně nepropojí a nerozvaří. Přidám nadrobno nasekanou šalotku a pažitku a nechám provařit. Uvařené ravioly v omáčce "vykoupeme", čímž získají lesk (glaze) a dochucení.

6. Snažíme se co nejrychleji servírovat, ravioly rychle stydnou. Před samotným podáváním přímo na talíři jemně osolíme vločkovou solí, opepříme čerstvě namletým červeným Kampotským pepřem a dozdobíme bylinkami a čerstvě nasekanou pažitkou.

Speciální tip od Kristíny! Ravioly skvěle chutnají i obalené v oříškové strouhance, kterou si připravím rozmixováním v poměru 1:1 panko strouhanky a lískových oříšků. Takto připravenou strouhanku opeču na hnědém másle (beurre noisette). Připravím si ho pomalým přepouštěním másla na středním plameni až začne vonět po oříšcích a měnit barvu na hnědou. Odstavím a přeliji přes sítko s gázou do nerezové misky a pak na něm opeču oříškovou strouhanku. Tou pak jemně zasypu uvařené ravioly přímo na talíři.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana

UŽ VÁM NIC NEUTEČE

Chcete vědět, jak se pěstuje nejlepší pepř světa a získat naši brožuru Příběh pepře?
Rádi byste jako první věděli o akčních novinkách? Přihlaste u nás svoji emailovou adresu! A žádná kulička už vám neuteče.

Delivery methods
payments