Suroviny:
- 6 bulv pečené/vařené červené řepy
- 1 (červená) cibule
- 1 mrkev
- 3 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 1 stroužek česneku
- 1,2 l vody (nebo zeleninového vývaru)
- pár snítek tymiánu
- řecký jogurt (kupuju KRI KRI v Globusu)
- sůl @naturalmallorca
- černý Kampotský pepř @pepper.field

Příprava:
Nejlepší je polévka z pečené řepy. Pokud tedy máte čas, neoloupané bulvy zabalte pevně do
alobalu a do měkka upečte v troubě při teplotě 220 °C. Potrvá to v závislosti na velikosti řepy,
hodinu až dvě. Pak řepy oloupejte a dál pokračujte podle receptu.

1. Kromě jedné řepy nakrájejte všechny kusy na větší kostky, tu poslední na drobné kostičky a
dejte oboje zvlášť bokem.

2.Oloupejte mrkev a cibuli a nakrájejte opět na kostičky, česnek nadrobno.

Postup:
1. Na olivovém oleji opečte cibuli, mrkev a koření, jakmile zezlátně přidejte česnek a po chvilce
řepu na větší kousky, promíchejte, zalijte vodou, osolte a krátce povařte.

2. Polévku rozmixujte do hladka, přidejte řepu na kostičky a dochuťte solí a pepřem.

3. Servírujte ozdobné řeckým jogurtem, tymiánem a zakápnuté olivovým olejem.

Přejeme dobrou chuť!

Sledujte Vareniste na instagramu.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."

Petra

"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"

Kristýna

"Fair trade na nejvyšší úrovni. Chytrá, krásná a opravdická prezentace Kambodže s láskou a neuvěřitelnou péčí. Pepper Field rulezzzz!!!! Díky díky díky za vaši krásnou, voňavou a prospěšnou práci!"

Markéta

UŽ VÁM NIC NEUTEČE

Chcete vědět, jak se pěstuje nejlepší pepř světa a zdarma získat naši brožuru Příběh pepře?
Rádi byste jako první věděli o akčních novinkách? Přihlaste u nás svoji emailovou adresu! A žádná kulička už vám neuteče.

Delivery methods
payments