Krém z červené řepy s černým Kampotským pepřem
Suroviny:
- 6 bulv pečené/vařené červené řepy
- 1 (červená) cibule
- 1 mrkev
- 3 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 1 stroužek česneku
- 1,2 l vody (nebo zeleninového vývaru)
- pár snítek tymiánu
- řecký jogurt (kupuju KRI KRI v Globusu)
- sůl @naturalmallorca
- černý Kampotský pepř @pepper.field
Příprava:
Nejlepší je polévka z pečené řepy. Pokud tedy máte čas, neoloupané bulvy zabalte pevně do
alobalu a do měkka upečte v troubě při teplotě 220 °C. Potrvá to v závislosti na velikosti řepy,
hodinu až dvě. Pak řepy oloupejte a dál pokračujte podle receptu.
1. Kromě jedné řepy nakrájejte všechny kusy na větší kostky, tu poslední na drobné kostičky a
dejte oboje zvlášť bokem.
2.Oloupejte mrkev a cibuli a nakrájejte opět na kostičky, česnek nadrobno.
Postup:
1. Na olivovém oleji opečte cibuli, mrkev a koření, jakmile zezlátně přidejte česnek a po chvilce
řepu na větší kousky, promíchejte, zalijte vodou, osolte a krátce povařte.
2. Polévku rozmixujte do hladka, přidejte řepu na kostičky a dochuťte solí a pepřem.
3. Servírujte ozdobné řeckým jogurtem, tymiánem a zakápnuté olivovým olejem.
Přejeme dobrou chuť!
Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!
Miroslav
Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji
Dejna
Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!
Hana