DOPRAVA ZDARMA ZÁSILKOVNOU při objednávce nad 499 Kč!

Ingredience

Košíčky

  • 1 plát máslového listového těsta
  • 25 g másla
  • 250 g jahodové marmelády
  • 200 g smetany ke šlehání
  • ztužovač šlehačky (nemusí být)
  • červený Kampotský pepř
  • maliny
  • moučkový cukr na poprášení

Jahodová marneláda

  • cca 1,5 kg vyzrálých čerstvých jahod
  • cca 350 g třtinového cukru
  • šťáva z jednoho citronu
  • čerstvě namletý červený Kampotský pepř
  • cca 50 ml balzamikového octa

Autorka: kavarenska.povalecka

Postup na košíčky

1. Na pracovní ploše si rozložte plát listového těsta. Pravítkem si delší stranu rozdělte na čtyři díly, kratší na tři. Nakonec ostrým nožem rozdělte těsto na 12 částí.

2. Troubu si předehřejte na 180°C. Na plotně rozpusťte máslo a důkladně si vymažte formu na muffiny. Do každého otvoru vložte jeden obdélníček z listového těsta tak, aby okraje trochu přesahovaly, a vložte do trouby.

3. Pečte asi 20 minut nebo až mají košíčky zlatohnědou barvu. Po vychladnutí každý košíček naplňte jednou nebo dvěma lžičkami marmelády.

4. Ze smetany si vyšlehejte do polotuha šlehačku a lžičkou jí ozdobte každý košíček. Pokud chcete, aby vám šlehačka pevně držela tvar a nerozjížděla se do stran, použijte jeden sáček ztužovače šlehačky. Nakonec nahoru dejte malinu a poprašte moučkovým cukrem a čerstvě namletým pepřem.

Jahodovou marmeládu si buď můžete koupit a nebo si ji připravit doma. Pokud si pořídíte marmeládu hotovou, stačí do ní přidat čerstvě namletý červený pepř a vše smíchat dohromady. Recept bude o to jednodušší. Já mám pár sklenic domácí marmelády vždy hotové ve spíži, přidávám recept i na ni, je vynikající.

Postup na marmeládu

1. Osušené jahody přesypte ideálně do nízkého nerezového či měděného kastrolu se silným, a co největším dnem. Zralé jahody není potřeba krájet, ale můžete je rozmačkat vidličkou.

2. Za stálého míchání pak několik minut trpělivě čekejte, dokud se neodpaří voda a průběžně odstraňujte pěnu, která se tvoří na povrchu.

3. Pak jahody zakápněte citronovou šťávou z jednoho citronu, přidejte část odměřeného cukru a ochutnejte, zda je doslazení dostačující. Za stálého míchání pak ještě chvilku pokračujte v odpařování přebytečné vody, až se vám za vařečkou bude tvořit cestička.

4. To už je ta správná konzistence, které potřebujete docílit. Marmeládu dochuťte pepřem a balsamikovým octem, naplňte do čistých skleniček a zavíčkujete. Případně můžete pro jistotu sterilizovat (cca 20 minut při 80°C).

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

"Objednávala jsem už dvakrát, vše bylo doručeno v pořádku, s milým osobním vzkazem uvnitř krabice. Objednané mlýnky ( české ručně vyráběné z masivního jasanu ) jsou nádherné, perfektně melou. Pepře nádherně voní a skvěle chutnají. Prostě to nemá chybu."

Cibébka

"Dobrý den. Již máme doma druhou zásilku a naši spokojenost nelze vyjádřit jedním slovem. Jsme velmi spokojeni. K ještě většímu potěšení z Vašich produktů přispěla i reportáž v Objektivu na ČT1. Pokud nám dovolí opět cestovat, už víme, kam chceme ... :-) Ať se Vám daří!"

Romana

"Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!"

Hana

UŽ VÁM NIC NEUTEČE

Chcete vědět, jak se pěstuje nejlepší pepř světa a zdarma získat naši brožuru Příběh pepře?
Rádi byste jako první věděli o akčních novinkách? Přihlaste u nás svoji emailovou adresu! A žádná kulička už vám neuteče.

Delivery methods
payments