AKCE 1+1 na černý Kampotský pepř | DOPRAVA ZDARMA ZÁSILKOVNOU při objednávce nad 500 Kč!

Ingredience

Těsto:

  • 230g hladká mouka
  • 115g studené máslo
  • 30g cukr
  • 1 žloutek
  • (Trocha studeného mléka)

Frangipane:

  • 100g změklé máslo
  • 125g cukr
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 50g hladká mouka
  • 170g mandlová mouka
  • Kampotský červený pepř (10x otočení mlýnkem - pepře se nebojte, pěkně to zvýrazní chuť koláče - klidně přidejte víc)
  • Na špičku lžičky perníkového koření
  • 3-4x blumy
  • Přebytečné těsto nahoru na koláč + vejce na potření
  • Moučkový cukr

Autor: Honza_peče

Postup

Těsto

Hladkou mouku, studené máslo, cukr, žloutek vypracujeme v hladké těsto. V případě špatné konzistence těsta lze přidat kapku studeného mléka. Z těsta vytvarujeme placku a dáme ho odpočívat alespoň na půl hodiny do lednice.
Po půl hodině těsto vytáhneme z lednice a opatrně ho vyválíme (zhruba na 3mm), přendáme ho opatrně do koláčové formy ( průměr) a kraje jemně přitlačíme. Přebytečné těsto odkrojíme nožem. Formu s těstem vložíme na půl hodiny do lednice a mezitím si připravíme náplň..

Frangipane

Změklé máslo utřeme v míse s cukrem a vanilkovým cukrem, poté přidáme po jednom vejce a zašleháme jej do másla. Vznikne nám taková mírně řídká směs, do které prosejeme mouku společně s mandlovou moukou a perníkovým kořením. Do hotové směsi už jen nameleme Kampotský červený pepř.

Kompletace + pečení

Na vychlazené těsto ve formě naneseme Frangipane. Blumy nakrájené na plátky poklademe na mandlovou směs. Takto připravený koláč ještě posypeme trochou moučkového cukru. (TIP: Ze zbylého těsta můžeme vykrojit libovolné tvary a tím ozdobit koláč nebo koláč zasypat látkami mandlí). Formu vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 50-55 minut. Upečený koláč necháme vychladnout a posypeme jej moučkovým cukrem.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

"Objednávala jsem už dvakrát, vše bylo doručeno v pořádku, s milým osobním vzkazem uvnitř krabice. Objednané mlýnky ( české ručně vyráběné z masivního jasanu ) jsou nádherné, perfektně melou. Pepře nádherně voní a skvěle chutnají. Prostě to nemá chybu."

Cibébka

"Dobrý den. Již máme doma druhou zásilku a naši spokojenost nelze vyjádřit jedním slovem. Jsme velmi spokojeni. K ještě většímu potěšení z Vašich produktů přispěla i reportáž v Objektivu na ČT1. Pokud nám dovolí opět cestovat, už víme, kam chceme ... :-) Ať se Vám daří!"

Romana

"Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!"

Hana

UŽ VÁM NIC NEUTEČE

Chcete vědět, jak se pěstuje nejlepší pepř světa a zdarma získat naši brožuru Příběh pepře?
Rádi byste jako první věděli o akčních novinkách? Přihlaste u nás svoji emailovou adresu! A žádná kulička už vám neuteče.

Delivery methods
payments