💸   Ochutnejte Kampotský pepř za 49 Kč|🆕  ŽUFÁNEK .pepper..gin no. 2 |🚚  Zboží odesíláme do 48 hodin a ZDARMA od 1500 Kč

💸   Kampotský pepř za 49 Kč|🚚 Odesíláme do 48h

Ingredience

  • 1 kančí hřbet
  • ½ l suchého růžového vína
  • 1 lžíce dijónské hořčice
  • nové koření
  • a jalovec (od každého cca 1 lžíce)
  • husí nebo kachní sádlo
  • sůl (na marinování se skvěle hodí mořská hrubozrnná sůl
  • černý kampotský pepř)

Ingredience na omáčku

  • 2 mrkve
  • 1 velká petržel
  • ½ l vývaru
  • jablečný ocet
  • 1 citrón
  • cca 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce másla

Ingredience na slámu z mrkve a brambor

  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • řepkový olej
  • bramborové gnocchi
  • lžíce másla
  • Autor: Markéta Hrubešová

    Spojení výrazného černého Kampotského pepře, jalovce a zvěřiny šlo odjakživa k sobě! Kvalitní koření totiž ve zvěřinových pokrmech podtrhuje a zdůrazňuje původní jemnou, typickou chuť. Navíc – pokud je opravdu kvalitní – jej spotřebujete jen maličko.

    Postup

    1. Maso očistěte a odblaňte (pozn. z ořezů můžete udělat vývar).

    2. Do velké mísy dejte víno a čerstvě nadrcené koření. Maso potřete hořčicí a vložte do mísy.

    3. Přetáhněte fólií a nechte uležet nejlépe do druhého dne. Maso zhruba v polovině času obraťte.

    4. Osušené maso zlehka osolte. Opečte ze všech stran na sádle, zalijte asi polovinou marinády a vývaru a duste pod poklicí asi 30 min.

    5. Přidejte polovinu očištěné zeleniny nakrájené na větší kusy. Obraťte maso a přilijte zbývající marinádu a vývar. Duste dalších asi 30 min nebo doměka.

    6. Na slámu si připravte na tenké nudličky nakrájenou a osušenou mrkev a brambor. Smažte po částech ve vyšší vrstvě oleje dokřupava. Nechte okapat na papírové utěrce.

    7. Maso vyberte a nechte na teple odpočinout. Omáčku rozmixujte dohladka a propasírujte přes sítko.

    8. Dochuťte cukrem, kapkou octa a citrónové šťávy. Ochutnávejte! A pokud je potřeba, povolte trochou vývaru nebo vody. Nakonec vmíchejte kousíčky studeného másla (už nevařte).

    9. Na malé pánvi rozpusťte máslo a přidejte gnocchi a osolte. Opečte a přilijte asi 2 dl horké vody. Nechte vyvařit a občas promíchejte.

    10. Do talířů dejte omáčku, přidejte na plátky nakrájené maso a gnocchi. Na závěr posypte zeleninovou slámou (tu těsně před podáváním osolte).

    Náš tip: Na finální dochucování pokrmů můžete vyzkoušet náš solný květ!

    Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

    Osobní vzkaz
    Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

    Miroslav

    Neuvěřitelně rychle dodáno
    Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

    Dejna

    Jiný pepř nepoužívám
    Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

    Hana
    Delivery methods
    payments