Hřebenatky se zeleným jablkem a omáčkou s vermutem

Ingredience
2 porce:
- 1 balení hřebenatek (Boxxi)
- Šťáva z 1/2 citronu
- 1 dcl sladkého vermutu (bianco)
- 2 žloutky
- 1/2 jablka Granny Smith
- 1/2 másla
- 2 lžičky kaviáru (nejlépe červený)
- Sůl
- Bílý Kampotský pepř
Doba přípravy: 20 minut
Autorka: Lea Skálová
Postup
Ze všeho nejdřív si přepustíme máslo. V rendlíku na mírném ohni máslo zahřejeme a hlavně s ním NEMÍCHÁME a pomocí lžíce sbíráme bílý škraloup dokud není máslo úplně průzračné.
Půlku jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky, ty na proužky a nakonec na malé kostičky. Jablko zakápneme asi 1/2 lžičky citronové šťávy, lžičkou vermutu a přidáme malou špetku soli a zamícháme.
Do kovové mísy oddělíme dva žloutky, přidáme k nim velkou lžíci citronové šťávy, 1 dcl vermutu a špetku soli. Pomocí metličky vyšleháme do pěny. Na sporáku si přivedeme k varu vodu v menším rendlíku. Směs šleháme opět, ale tentokrát nad párou z vody a pomalu přiléváme přepuštěné máslo. Jen 30 sekund a sundáme z páry a dále šleháme mimo páru. Takto opakujeme dokud omáčka nezhoustne :)
Mušle si pěkně osušíme v papírové utěrce. Odtrhneme boční sval mušle jako viďte na fotce. Ten je tuhý. Na pánvi rozpálíme velkou lžíci přepuštěného másla a na opravdu horké vložíme mušle. Opékáme maximálně minutu z každé strany! Jde nám o zlatou barvu, ale uvnitř musí mušle zůstat lesklá a šťavnatá.
Na talíř dáme lžíci ochuceného jablka pořádné dvě lžíce krémové omáčky a na ní opečené mušle, které dozdobíme kaviárem. Doporučuju na dokončení bílý pepř .pepper..field.
Galerie

"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."
Petra
"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"
Kristýna
"Fair trade na nejvyšší úrovni. Chytrá, krásná a opravdická prezentace Kambodže s láskou a neuvěřitelnou péčí. Pepper Field rulezzzz!!!! Díky díky díky za vaši krásnou, voňavou a prospěšnou práci!"
Markéta