Hřebenatky s houbami

Ingredience
Vývar:
- 30 g sušených hub (shitake či hříbky)
- 500 ml kuřecího vývaru
- 100g hladké mouky
Mušle a houby:
- 4 lžíce másla
- 3 šalotky, nakrájené nadrobno
- sůl a čerstvě mletý tmavě červený Kampotský pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 40 g čerstvých hub shitake
- 2 žampiony, nakrájené na tenké plátky
- 4 hříbky, nakrájené na tenké plátky
- 20 g hlívy ústřičné, nakrájené na tenké plátky
- 2 lžíce nasekané hladkolisté petržele
- 4 mušle hřebenatky
- 1 lžíce čerstvého zázvoru, oloupaného a nakrájeného na tenké nudličky
- čerstvá limetová šťáva
Autor: Boxxi
Postup
Na vývar očistěte houby a rychle je propláchněte vodou. Zalijte je vroucím vývarem, zakryjte a nechte 10 minut nasát tekutinu.
V rendlíku rozehřejte 1 lžíci másla, vsypte šalotky, osolte je a opepřete, zakryjte poklicí, snižte teplotu na nízký stupeň a opékejte 10 minut
V hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce másla s olejem, vsypte houby a restujte je dozlatova. Přidejte opečenou šalotku a petrželku, osolte a opepřete.
Hřebenatky promyjte pod studenou tekoucí vodou, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na tenké plátky. Rozdělte je do talířů, osolte a opepřete.
Zbylé máslo rozehřejte a potřete jím mušle. Na ně položte houbovou směs a nudličky zázvoru. Houbový vývar zahřejte a přelijte jím mušle s houbami. Dochuťte limetovou šťávou.
Skvělé hřebenatky můžete koupit u našich přátel na Boxxi.cz. Navíc při zadání kódu "pepperfield" získáte slevu 10% na první nákup.
"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."
Petra
"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"
Kristýna
"Fair trade na nejvyšší úrovni. Chytrá, krásná a opravdická prezentace Kambodže s láskou a neuvěřitelnou péčí. Pepper Field rulezzzz!!!! Díky díky díky za vaši krásnou, voňavou a prospěšnou práci!"
Markéta