Hřebenatky s houbami a tmavě červeným Kampotským pepřem
Ingredience
Vývar:
- 30 g sušených hub (shitake či hříbky)
- 500 ml kuřecího vývaru
- 100g hladké mouky
Mušle a houby:
- 4 lžíce másla
- 3 šalotky, nakrájené nadrobno
- sůl a čerstvě mletý tmavě červený Kampotský pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 40 g čerstvých hub shitake
- 2 žampiony, nakrájené na tenké plátky
- 4 hříbky, nakrájené na tenké plátky
- 20 g hlívy ústřičné, nakrájené na tenké plátky
- 2 lžíce nasekané hladkolisté petržele
- 4 mušle hřebenatky
- 1 lžíce čerstvého zázvoru, oloupaného a nakrájeného na tenké nudličky
- čerstvá limetová šťáva
Autor: Boxxi
Postup
Na vývar očistěte houby a rychle je propláchněte vodou. Zalijte je vroucím vývarem, zakryjte a nechte 10 minut nasát tekutinu.
V rendlíku rozehřejte 1 lžíci másla, vsypte šalotky, osolte je a opepřete, zakryjte poklicí, snižte teplotu na nízký stupeň a opékejte 10 minut
V hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce másla s olejem, vsypte houby a restujte je dozlatova. Přidejte opečenou šalotku a petrželku, osolte a opepřete.
Hřebenatky promyjte pod studenou tekoucí vodou, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na tenké plátky. Rozdělte je do talířů, osolte a opepřete.
Zbylé máslo rozehřejte a potřete jím mušle. Na ně položte houbovou směs a nudličky zázvoru. Houbový vývar zahřejte a přelijte jím mušle s houbami. Dochuťte limetovou šťávou.
Skvělé hřebenatky můžete koupit u našich přátel na Boxxi.cz. Navíc při zadání kódu "pepperfield" získáte slevu 10% na první nákup.
Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!
Miroslav
Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji
Dejna
Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!
Hana