Hráškový krém od LUBOJATZKY COUPLE s bílým Kampotským pepřem

Suroviny Hráškový krém 4 lžíce rostlinného oleje 350 g mraženého hrášku 1 žlutá cibule 1 mrkev 1 stonek řapíkatého celeru 2 kuličky nového koření 2 bobkové listy 3 kuličky černého pepře 3 stroužky česneku 200 g farmářského uzeného masa Šťáva z půlky citronu Sůl Bílý pepř Pepper..field Na dozdobení polévky 8 plátků celozrnného toastového chlebu Slunečnicová a dýňová semínka podle chuti Postup Krok 1 – Zeleninový vývar Nejprve si připravíme zeleninový vývar, pokud nemáme doma již hotový. Na 2 lžících rostlinného oleje opečeme stonek řapíkatého celeru nakrájený na jemné půlměsíčky a jednu mrkev nakrájenou na malé kostičky. Jakmile bude oboje opečené do polozlatova, přidáme žlutou cibuli nakrájenou najemno a opékáme dozlatova. Barva=chuť. Zalijeme 2 hrnkami studené vody. Přidáme 2 kuličky nového koření, 2 bobkové listy a 3 kuličky černého pepře. K vývaru hodíme také slupky od cibule (ne tu vrchní špinavou vrstvu), které vývaru dodají zlatou barvu. Necháme probublávat 20 min. Krok 2 – Hráškový krém Mezitím, co se nám vývar vaří, si nakrájíme 1 žlutou cibuli najemno, nastrouháme 3 stroužky česneku zbavené klíčků a nakrájíme 200 g uzeného na kostky. Cibuli zpěníme v hrnci na oleji, pak k ní přisypeme polovinu uzeného. Oboje pořádně zarestujeme. Přisypeme balení mraženého hrášku. Do hrnce nalijeme náš domácí zeleninový vývar (samozřejmě jej scedíme). Nelijeme tam vše, trošku vývaru si necháme pro případ, že by byl krém moc hustý a bylo potřeba jej zředit. Do hrnce nasypeme česnek a povaříme 5-10 minut, dokud není hrášek měkký. Krok 3 – Uzené na ozdobení polévky Mezitím si opečeme druhou půlku uzeného nasucho na pánvi s nepřilnavým povrchem. Opékáme, dokud není uzené krásně opečené ze všech stran. Krok 4 – Hráškový krém dokončení Obsah hrnce nyní rozmixujeme. Pokud máme blender, ideálka. Pokud ne, pak použijeme tyčový mixér a propasírujeme přes sítko. Krém následně pořádně osolíme, nebojíme se ani čerstvě mletého pepře a už vůbec ne dostatečného okyselení pomocí citronové šťávy. Krok 5 – Celozrnné krutónky a semínka na dozdobení polévky Opečeme si v toastovači nebo na pánvi s trochou másla celozrnný toastový chléb, nakrájíme jej na malé kostičky. Na pánvi s nepřilnavým povrchem opečeme pár slunečnicových a dýňových semínek. Nakonec do talíře nalijeme hráškový krém, na něj nasypeme opečené uzené, krutónky, semínka a vychutnáme si super polévku. 🙂
"Objednávala jsem už dvakrát, vše bylo doručeno v pořádku, s milým osobním vzkazem uvnitř krabice. Objednané mlýnky ( české ručně vyráběné z masivního jasanu ) jsou nádherné, perfektně melou. Pepře nádherně voní a skvěle chutnají. Prostě to nemá chybu."
Cibébka
"Dobrý den. Již máme doma druhou zásilku a naši spokojenost nelze vyjádřit jedním slovem. Jsme velmi spokojeni. K ještě většímu potěšení z Vašich produktů přispěla i reportáž v Objektivu na ČT1. Pokud nám dovolí opět cestovat, už víme, kam chceme ... :-) Ať se Vám daří!"
Romana
"Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!"
Hana