🔥  Akce 1+1 na černý Kampotský pepř|🧊    Ochutnejte PEPPER YOUR SAISON! |🚚  Zboží odesíláme do 48 hodin

Suroviny

Hráškový krém

4 lžíce rostlinného oleje

350 g mraženého hrášku

1 žlutá cibule

1 mrkev

1 stonek řapíkatého celeru

2 kuličky nového koření

2 bobkové listy

3 kuličky černého pepře

3 stroužky česneku

200 g farmářského uzeného masa

Šťáva z půlky citronu

Sůl

Bílý pepř Pepper..field

Na dozdobení polévky

8 plátků celozrnného toastového chlebu

Slunečnicová a dýňová semínka podle chuti

Postup

Krok 1 – Zeleninový vývar

Nejprve si připravíme zeleninový vývar, pokud nemáme doma již hotový. Na 2 lžících rostlinného oleje opečeme stonek řapíkatého celeru nakrájený na jemné půlměsíčky a jednu mrkev nakrájenou na malé kostičky. Jakmile bude oboje opečené do polozlatova, přidáme žlutou cibuli nakrájenou najemno a opékáme dozlatova. Barva=chuť. Zalijeme 2 hrnkami studené vody. Přidáme 2 kuličky nového koření, 2 bobkové listy a 3 kuličky černého pepře. K vývaru hodíme také slupky od cibule (ne tu vrchní špinavou vrstvu), které vývaru dodají zlatou barvu. Necháme probublávat 20 min.

Krok 2 – Hráškový krém

Mezitím, co se nám vývar vaří, si nakrájíme 1 žlutou cibuli najemno, nastrouháme 3 stroužky česneku zbavené klíčků a nakrájíme 200 g uzeného na kostky. Cibuli zpěníme v hrnci na oleji, pak k ní přisypeme polovinu uzeného. Oboje pořádně zarestujeme. Přisypeme balení mraženého hrášku. Do hrnce nalijeme náš domácí zeleninový vývar (samozřejmě jej scedíme). Nelijeme tam vše, trošku vývaru si necháme pro případ, že by byl krém moc hustý a bylo potřeba jej zředit. Do hrnce nasypeme česnek a povaříme 5-10 minut, dokud není

hrášek měkký.

Krok 3 – Uzené na ozdobení polévky

Mezitím si opečeme druhou půlku uzeného nasucho na pánvi s nepřilnavým povrchem. Opékáme, dokud není uzené krásně opečené ze všech stran.

Krok 4 – Hráškový krém dokončení

Obsah hrnce nyní rozmixujeme. Pokud máme blender, ideálka. Pokud ne, pak použijeme tyčový mixér a propasírujeme přes sítko. Krém následně pořádně osolíme, nebojíme se ani čerstvě mletého pepře a už vůbec ne dostatečného okyselení pomocí citronové šťávy.

Krok 5 – Celozrnné krutónky a semínka na dozdobení polévky

Opečeme si v toastovači nebo na pánvi s trochou másla celozrnný toastový chléb, nakrájíme jej na malé kostičky. Na pánvi s nepřilnavým povrchem opečeme pár slunečnicových a dýňových semínek.

Nakonec do talíře nalijeme hráškový krém, na něj nasypeme opečené uzené, krutónky, semínka a vychutnáme si super polévku. ?

Sledujte LUBOJATZKY COUPLE na instagramu.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana

UŽ VÁM NIC NEUTEČE

Chcete vědět, jak se pěstuje nejlepší pepř světa a získat naši brožuru Příběh pepře?
Rádi byste jako první věděli o akčních novinkách? Přihlaste u nás svoji emailovou adresu! A žádná kulička už vám neuteče.

Delivery methods
payments