FIT Čoko panna cotta s lesním ovocem s červeným Kampotským pepřem

Ingredience
Recept (5 porcí):
- 400ml smetany na vaření 12%
- 100g vysokoprocentní čokolády
- 1 lžíce kakaa
- 6 plátků želatiny
- 250g lesního ovoce
- Červený Kampotský pepř
- Sladidlo dle chuti (nemusí být)
Autorka: zhubnivkuchyni
Postup
1. Do hrnce dáme smetanu, nalámanou čokoládu a lžíci kakaa. Zvolna zahříváme na mírném plameni, dokud se čokoláda nerozpustí a celá směs krásně nespojí. Stáhneme z plotny.
2. Plátky želatiny necháme nabobtnat v pár lžících vody asi 10 minut. Potom želatinu vmícháme do ještě teplé směsi a necháme pořádně rozpustit (pokud směs není dostatečně teplá, můžeme ji vrátit na plotnu, ale pozor jen zahříváme, směs nesmí vřít).
3. Směs rozdělíme do misek a dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc.
4. Lesní ovoce svaříme, můžeme osladit a nakonec do něho přidáme čerstvě namletý červený kampotský pepř. Ovoce přidáme na ztuhlou panna cottu a máme hotovo.
Galerie







"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."
Petra
"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"
Kristýna
"Fair trade na nejvyšší úrovni. Chytrá, krásná a opravdická prezentace Kambodže s láskou a neuvěřitelnou péčí. Pepper Field rulezzzz!!!! Díky díky díky za vaši krásnou, voňavou a prospěšnou práci!"
Markéta