Ingredience

  • 270g bílků (1 vejce má cca 30g bílku)
  • 90g cukru krupice
  • 130g másla + na vymazání formy
  • 60g rostlinného oleje (je dobrý řepkový nebo slunečnicový)
  • 300g mléčné čokolády, nebo 150g mléčné čokolády a 150g hořké čokolády (70% a výše)  pokud použijete mléčnou čokoládu, přidejte 150g cukru, pokud to bude mléčná a hořká, přidejte 180g cukru krupice
  • 180g žloutků (1 vejce má cca 30g žloutků)
  • 165g hladké mouky
  • hrubá mouka na vysypání formy
  • 10g kypřícího prášku
  • 10 kuliček rozdrceného lyofilizovaného pepře

Postup

Formu o průměru 26cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo kokosem. Těsta je hodně, pokud máte menší formu, těsto rozdělte a upečte ještě v jiné formě, jinak vám těsto přeteče z formy.

Bílky vyšleháme s 90g cukru až vznikne pevný sníh, který tvoří špičky.

Na vodní lázni si rozpustíme čokoládu, přidáme máslo a olej, vše rozmícháme a přidáme zbytek cukru (jak je zmíněno výše, buď 150g nebo 180g).

Mouku, kypřící prášek a pepř, spolu s žloutky vmícháme do směsi másla a čokolády, ale nesmí být horká. Pepř je nutné rozdrtit v hmoždíři.

Do této směsi po částech přidáme vyšlehaný sníh. S mícháním nespěcháme, nechceme těsto ubít, ale chceme ho mít krásně našlehané.

Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 150°C přibližně 90 minut. Chceme, aby se těsto peklo pomalu. Bílky se tak nesrazí a těsto i po upečení zůstane nadýchané.

Lyofilizovaný pepř je mrazem sušený čerstvý zelený pepř. Jeho chuť je hodně výrazná a silná. Proto ho do těsta přidejte podle chuti. Ochutnávejte. Když použijete domácí vejce, můžete těsto ochutnat i syrové. Není se čeho bát.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."

Petra

"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"

Kristýna

"Fair trade na nejvyšší úrovni. Chytrá, krásná a opravdická prezentace Kambodže s láskou a neuvěřitelnou péčí. Pepper Field rulezzzz!!!! Díky díky díky za vaši krásnou, voňavou a prospěšnou práci!"

Markéta

UŽ VÁM NIC NEUTEČE

Chcete vědět, jak se pěstuje nejlepší pepř světa a zdarma získat naši brožuru Příběh pepře?
Rádi byste jako první věděli o akčních novinkách? Přihlaste u nás svoji emailovou adresu! A žádná kulička už vám neuteče.

Delivery methods
payments