Cacio e pepe (těstoviny se sýrem a černým Kampotským pepřem)
Ingredience
- 200g špaget
- 160g strouhaného sýra parmigiano + na posypání
- 60g másla
- 2 lžíce drceného černého Kampotského pepře
- Fleur de Sel z Kampotu na dochucení
Autor: Matteo De Carli
Cacio e pepe neboli "sýr a pepř". Jak už sám název vypovídá, jedná se o jednoduchý a rychlý recept na těstoviny, kterými ohromíte jakoukoli návštěvu. Jsou naprostou klasikou a také dokonalou ukázkou jednoduchosti italské kuchyně.
Na kvalitních surovinách šetřit nemusíte - v tomto receptu jich potřebujete opravdu jen pár!
Postup
1. Vodu přivedeme k varu, osolíme a vaříme těstoviny cca 7-8 min.
2. Na pánvi rozehřejeme máslo a asi 30 vteřin na něm restujeme nadrcený pepř. Stáhneme plamen a přidáme těstoviny. Na mírném ohni přilijeme k těstovinám i trochu vody, ve které se vařily (cca 3 lžíce). Přidáme nastrouhané parmigiano a promícháváme, dokud se vše nespojí ve smetanovou omáčku.
3. Rozdělíme na dvě porce. Servírujeme s mletým černým Kampotským pepřem a strouhaným sýrem navrchu.
Tajný tip
Stejně dobře jako drcený pepř chutná i .pepper..pasta - pravé domácí italské špagety s černým Kampotským pepřem rovnou nadrceným uvnitř.
Buon appetito!
Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!
Miroslav
Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji
Dejna
Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!
Hana